Zoeken: zeven schoonheden

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
  • Plaatje Wie heeft de 7 schoonheden bedacht?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Wie heeft de 7 schoonheden bedacht?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Wat zijn de 7 schoonheden?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Wat zijn de 7 schoonheden?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Wat zijn de Zeven Wereldwonderen?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Wat zijn de Zeven Wereldwonderen?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje De tafel van zeven
    schooltv.nl
    De tafel van zeven

    Bij de tafel van zeven komt er steeds een groepje van zeven bij. Zeven aardbeien in dit geval! Doe je mee? Bekijk het filmpje van Fruit op Tafel op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De wolf en de zeven geitjes
    schooltv.nl
    De wolf en de zeven geitjes

    Nathan, Anton en Oscar maken sokpoppen van oude sokken. Met die poppen vertellen ze het sprookje van de Wolf en de Zeven Geitjes. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Archeologen vinden Romeinse tempel in Zevenaar
    jeugdjournaal.nl
    Archeologen vinden Romeinse tempel in Zevenaar

    Archeologen hebben in het Gelderse Zevenaar een hele bijzondere ontdekking gedaan. Ze vonden een tempel die al bijna 2000 jaar onder de grond ligt. De tempel is gebouwd door de Romeinen en is al die tijd goed bewaard gebleven. Lees het artikel en bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal. Dit...

    x
  • Plaatje Mollentelling: zeven weetjes over mollen
    kidsweek.nl
    Mollentelling: zeven weetjes over mollen

    Voor de vijfde keer werd afgelopen weekend de nationale Mollentelling gehouden. Ruim 4800 mensen telden bij elkaar 68.000 molshopen. En dat is een record. Deze zeven dingen wist je nog niet over mollen. Hoe zit dat? Lees de weetjes op de website van Kidsweek. Dit is een bericht van 16 februari 2023.

    x
  • Plaatje De zeven meest bizarre penissen
    natuurwijzer.naturalis.nl
    De zeven meest bizarre penissen

    Penissen? Men kan zo gek niet verzinnen of ze bestaan. Benieuwd geworden? Op de Natuurwijzer van Naturalis vind je een lijst van de zeven meest bizarre penissen.

    x
  • Plaatje De uil met zeven zuurtjes (Tekst)
    dbnl.org
    De uil met zeven zuurtjes (Tekst)

    In de digitale bibliotheek van de Nederlandse letteren lees je alle versjes uit de bundel "De uil met zeven zuurtjes" geschreven door Diet Huber.

    x
  • Plaatje Zeven vragen over de nieuwe coronaprik
    kidsweek.nl
    Zeven vragen over de nieuwe coronaprik

    Kidsweek, de krant voor kinderen, geeft antwoord op 7 vragen over coronaprik. Lees het artikel op de website. Dit is een bericht van 6 januari 2021

    x
  • Plaatje Hoe schrijf je een gedicht? Zeven verrassende tips van Bibi Dumon Tak
    deschoolschrijver.nl
    Hoe schrijf je een gedicht? Zeven verrassende tips van Bibi Dumon Tak

    Kinderboekenschrijver Bibi Dumon Tak geeft jou 7 leuke en verrassende tips om een geweldig gedicht te schrijven. Kijk voor de handige tips op de site van De Schoolschrijver.

    x
  • Plaatje Zeven vragen over roofkunst
    kidsweek.nl
    Zeven vragen over roofkunst

    Het Horniman Museum in Londen stuurt 72 kunstwerken weg. Ze gaan terug naar Nigeria, waar ze vandaan komen. Niet dat het museum ze niet mooi vindt, maar de werken zijn gestolen! Hoe zit dat? Op de website van Kidsweek wordt het uitgelegd. Dit is een bericht van 8 augustus 2022.

    x
  • Plaatje Wat zijn de antieke zeven wereldwonderen?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Wat zijn de antieke zeven wereldwonderen?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Hoe ontstaan sproeten?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe ontstaan sproeten?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Michiel de Ruyter
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Michiel de Ruyter

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over admiraal Michiel de Ruyter, de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis die het Korps Mariniers heeft opgericht.

    x
  • Plaatje Taj Mahal (WikiKids)
    wikikids.nl
    Taj Mahal (WikiKids)

    Informatie over Taj Mahal uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

    x
  • Plaatje De republiek
    canonvannederland.nl
    De republiek

    Vroeger had elk land in Europa een koning, maar de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden niet. Nederland wilde wel een koning, maar kon geen goede koning vinden. Daarom waren deze zeven provincies een republiek geworden. Elke provincie had evenveel macht in de republiek. Meer weten, neem hier...

    x
  • Plaatje Meerkamp
    zapp.nl
    Meerkamp

    Wat is meerkamp? Op de website van Zappsport wordt het in één zin uitgelegd. Met een link naar een club bij jou in de buurt.

    x
  • Plaatje De Republiek
    schooltv.nl
    De Republiek

    Nederland is een koninkrijk. Maar dat is het niet altijd geweest. In de 17e eeuw bestond Nederland uit zeven provinciën die werden geleid door stadhouders en raadspensionarissen. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Vensterplaat Hugo de Groot
    canonvannederland.nl
    Vensterplaat Hugo de Groot

    Op deze plaat over Hugo de Groot is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de vensterplaat en lees de informatie en bekijk de filmpjes.

    x
  • Plaatje Harry Potter en de Orde van de Feniks
    schooltv.nl
    Harry Potter en de Orde van de Feniks

    Tyler (10) werd helemaal meegesleurd in de zeven boeken over de tovenaarsleerling Harry Potter. Hij las ze alle zeven achterelkaar in vier maanden uit. Zijn favoriet is nummer vijf: Harry Potter en de orde van de feniks. Met een leger van kinderen dat onder leiding van Harry in het geheim leert toveren....

    x
  • Plaatje Amazone-regenwoud
    natgeojunior.nl
    Amazone-regenwoud

    De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld. Het is zeven miljoen vierkante kilometer groot! Kijk voor weetjes, feiten en filmpjes op de site van National Geographic Junior.

    x
  • Plaatje 7x uitgelegd: Wat is autisme?
    kidsweek.nl
    7x uitgelegd: Wat is autisme?

    Over autisme bestaan nog een hoop misverstanden. Om daar iets aan te doen, is het op 2 april Wereld Autisme Dag. Maar wat is autisme dan precies? Hoogleraar autisme Wouter Staal legt het uit in zeven weetjes. Lees het artikel op de website van Kidsweek. Dit is een bericht van 2 april 2024.

    x
  • Plaatje 7 weetjes over de superpopulaire avocado
    kidsweek.nl
    7 weetjes over de superpopulaire avocado

    Lees op de site van Kidsweek zeven weetjes over de populaire vrucht avocado.

    x
  • Plaatje De Beemster
    docukit.nl
    De Beemster

    Ten noorden van Amsterdam ligt de Beemster. Dit gebied was vroeger een groot meer. Omdat er in de zeventiende eeuw (1600-1700) behoefte was aan landbouwgrond, werd het meer droog gepompt. Aan het landschap in de Beemster kun je goed zien hoe men vroeger dacht over land dat je zelf had gemaakt en de indeling...

    x
  • Plaatje Bergbeklimmen
    docukit.nl
    Bergbeklimmen

    Bij bergbeklimmen denk je vaak aan expedities naar de Himalaya. Aan mannen en vrouwen die met gevaar voor eigen leven bergen van meer dan zevenduizend meter hoog beklimmen. Maar bergbeklimmen is ook een leuke sport voor iedereen die ervan houdt actief en geconcentreerd bezig te zijn. Lees er over op...

    x
  • Plaatje Buitenhuizen
    hetklokhuis.nl
    Buitenhuizen

    Als je in de Gouden Eeuw een beetje geld hebt, dan laat je een mooi 'buiten' bouwen. Deze buitenplaatsen dienen in de zeventiende en achttiende eeuw als zomerverblijf waar je even terug kunt naar de natuur. Een aflevering uit Het Klokhuis maakt geschiedenis.

    x
  • Plaatje Het Caribisch gebied
    canonvannederland.nl
    Het Caribisch gebied

    Zes eilanden in de Caribische zee heetten tot 2010 de Nederlandse Antillen. Deze eilanden waren in de zeventiende eeuw door Nederland veroverd. Nog altijd horen ze bij het Koninkrijk der Nederlanden. Ze hebben samen een lange geschiedenis, maar er zijn ook vaak spanningen. Lees meer over het Caribisch...

    x
  • Plaatje Chocolade
    docukit.nl
    Chocolade

    Nederlanders zijn gek op chocolade. Ze eten er ieder elk jaar gemiddeld zo'n zeven kilo van op. Je hebt chocolade in soorten en maten. Ga maar eens bij een chocolaterie kijken. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 050. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Het conflict tussen Israël en de Palestijnen
    kidsweek.nl
    Het conflict tussen Israël en de Palestijnen

    'Het is oorlog', zo liet de Israëlische premier Netanyahu zaterdag weten toen Hamas, een terroristische organisatie, vanuit Palestijns gebied raketten afvuurde op Israël. Ook vielen tientallen strijders het land binnen. Al meer dan zeventig jaar is er ruzie tussen Israëliërs en Palestijnen....

    x
  • Plaatje Containerschip
    hetklokhuis.nl
    Containerschip

    Het grootste containerschip ter wereld ligt in de Rotterdamse haven. Bart gaat kijken hoe binnen vierentwintig uur dit enorme schip gelost en geladen wordt. Het gevaarte is net een flatgebouw: het is maar liefst zeventig meter hoog en bijna vierhonderd meter lang, en in totaal kunnen er wel 11.000 containers...

    x
  • Plaatje De Opstand
    canonvannederland.nl
    De Opstand

    Tijdens de Nederlandse Opstand, beter bekend als Tachtigjarige Oorlog (1568-1648), komen de Nederlandse gewesten in verzet tegen koning Filips II van Spanje. In 1588 ontstaat uiteindelijk de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Voor meer informatie neem je een kijkje op deze site. Let op: kies...

    x
  • Plaatje Wat is dienstplicht?
    schooltv.nl
    Wat is dienstplicht?

    Vroeger was dienstplicht alleen voor mannen. Dienstplicht houdt in dat je opgeroepen kan worden voor het leger als dit nodig is, bijvoorbeeld als er oorlog komt. Nu krijgen jonge vrouwen die oproep ook op hun zeventiende. Anouk zit al in het leger en volgt een opleiding tot beroepsmilitair. Bekijk het...

    x
  • Plaatje Hoe zit een dobbelsteen in elkaar?
    schooltv.nl
    Hoe zit een dobbelsteen in elkaar?

    Op een dobbelsteen staan de cijfers een tot en met zes. Maar wist je dat de ogen op de zijden die tegenover elkaar liggen opgeteld altijd zeven zijn? Op die manier kun je heel makkelijk uitrekenen welke getallen er op de zijdes van de dobbelsteen staan die je niet kunt zien. Bekijk het filmpje van Het...

    x
  • Plaatje Feest in Duckstad! De Donald Duck bestaat 70 jaar
    jeugdjournaal.nl
    Feest in Duckstad! De Donald Duck bestaat 70 jaar

    De beroemdste eend ter wereld viert feest! Zijn weekblad, de Donald Duck natuurlijk, bestaat zeventig jaar. Bekijk het filmpje van het Jeugdjournaal. Dit is een bericht van 3 juni 2022.

    x
  • Plaatje Eise Eisinga
    hetklokhuis.nl
    Eise Eisinga

    Eise Eisinga heeft er zeven jaar over gedaan om deze 'mini-hemel' op schaal na te bouwen op het plafond van zijn woonkamer. Hoe is het hem gelukt om zo'n enorme bouwwerk te maken? Bart ontdekt dat het planetarium in Franeker na meer dan 230 jaar nog steeds werkt. Een aflevering uit Het Klokhuis maakt...

    x
  • Plaatje Anne Frank Kennisbank
    research.annefrank.org
    Anne Frank Kennisbank

    In deze online Anne Frank Kennisbank vind je heel veel informatie over de geschiedenis van Anne Frank en de andere zeven onderduikers van het Achterhuis, in de context van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Let op: de meeste informatie is geschreven voor volwassen. Vraag om hulp als je dingen...

    x
  • Plaatje Giraffen
    docukit.nl
    Giraffen

    Het meest opvallende van de giraffe is zijn nek. Toch heeft hij net als de mens maar zeven nekwervels. Die nek is wel handig. Een giraffe kan zo makkelijk bladeren uit de boom eten. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 227. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Wat is de hadj?
    schooltv.nl
    Wat is de hadj?

    Elke moslim moet in zijn leven minstens één keer op bedevaart naar Mekka. Dit heet de hadj. In Mekka staat de Kaäba, een grote zwarte kubus. Moslims geloven dat hier een steen in ligt die uit de hemel is gevallen. Ze lopen er zeven rondjes omheen en bidden veel. Bekijk het filmpje...

    x
  • Plaatje Horloge
    hetklokhuis.nl
    Horloge

    Wist je dat een slingerklok de voorloper is van het polshorloge zonder batterijen? Dit systeem, bedacht door de zeventiende-eeuwse wetenschapper Christaan Huygens wordt nog steeds gebruikt. Horloges zijn er in allerlei soorten en maten. Vroeger was een horloge alleen voor de rijken en moest de rest op...

    x
  • Plaatje Waarom worden mannen kaal?
    schooltv.nl
    Waarom worden mannen kaal?

    Zeven op de tien mannen worden een beetje of zelfs helemaal kaal. De haarzakjes verschrompelen, waardoor er geen nieuwe haren meer groeien. Hoe komt dat? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Katten
    docukit.nl
    Katten

    Katten zijn gezellig, eigenwijs en speels. Eén op de zeven Nederlanders heeft een kat. Katten lijken wel eens lui. Ze slapen namelijk zo'n zestien uur per dag! Dat doen ze overdag, want het zijn eigenlijk nachtdieren. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje:...

    x
  • Plaatje Katten
    docukit.nl
    Katten

    Katten zijn gezellig, eigenwijs en speels. Eén op de zeven Nederlanders heeft een kat. Katten zijn eigenlijk nachtdieren. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 36. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Het kinderwetje van Van Houten
    canonvannederland.nl
    Het kinderwetje van Van Houten

    Kinderen zijn goedkope arbeidskrachten en daarom willen fabriekseigenaren hen graag als personeel. Naarmate het aantal fabrieken toeneemt, groeit ook het verzet tegen kinderarbeid. In 1874 verbiedt het Kinderwetje van Van Houten arbeid van kinderen tot twaalf jaar. Vanaf 1901 moeten alle kinderen van...

    x
  • Plaatje Joost Klein met nummer
    kidsweek.nl
    Joost Klein met nummer 'Europapa' naar het Eurovisie Songfestival, wie is hij?

    Lees op de website van Kidsweek zeven weetjes over de artiest Joost Klein. Hij vertegenwoordigt Nederland met het lied Europapa op het Songfestival 2024.

    x
  • Plaatje Weet je dit al over de komodovaraan?
    natgeojunior.nl
    Weet je dit al over de komodovaraan?

    Met zijn twee meter lengte en zijn gewicht van zeventig kilo (of meer!) is de komodovaraan de grootste hagedis ter wereld. Kijk voor weetjes over komodovaranen op de site van National Geographic Junior.

    x
  • Plaatje Wie was Johan van Oldenbarnevelt?
    schooltv.nl
    Wie was Johan van Oldenbarnevelt?

    In de Tachtigjarige Oorlog maakt Nederland zich vrij van Spanje onder leiding van Willem van Oranje. Johan van Oldenbarnevelt is zijn belangrijkste adviseur. In de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden is Johan van Oldenbarnevelt een soort minister-president. Alle provincies vergaderen samen onder...

    x
  • Plaatje Olietanker
    schooltv.nl
    Olietanker

    Een mammoettanker brengt de aardolie vanuit allerlei landen in de wereld naar de haven van Rotterdam. Zo'n tanker is vier keer zo groot als een voetbalveld, ligt 20 meter diep (flatgebouw van zeven verdiepingen) en er zit ongeveer 20.000 ton olie in. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl. Met werkblad aardolie:...

    x
  • Plaatje Waarom hebben oude mensen vaak grote oren?
    schooltv.nl
    Waarom hebben oude mensen vaak grote oren?

    Oude mensen hebben vaak grote oren. Het gemiddelde oor is zo’n zeven centimeter lang, maar oren van oude mensen kunnen wel doorgroeien tot acht centimeter lengte! Hoe komt dat eigenlijk? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Palmpasen
    weetwatjeviert.nl
    Palmpasen

    De laatste zondag voor Pasen heet Palmpasen. Deze “Palmzondag” is de eerste dag van de Goede Week. Zeven dagen lang herdenken christenen dan de laatste week uit het leven van Jezus en bereiden ze zich voor op Pasen. Lees erover op de site Weet wat je viert.

    x
  • Plaatje Parkinson
    hetklokhuis.nl
    Parkinson

    Mensen met de ziekte van Parkinson krijgen vaak moeite met bewegen en lopen. Dat komt doordat de ziekte iets verandert in hun hersenen. Wetenschappers hebben ontdekt dat er trucjes zijn waardoor het lopen toch lukt. Achteruit lopen, huppelen, stuiteren met een bal of tellen. Onderzoekers Anouk Tosserams...

    x
  • Plaatje Pizza en pasta
    docukit.nl
    Pizza en pasta

    Pizza's werden voor het eerst gebakken in de zeventiende eeuw. In de stad Napels bakten ze platte broden, en daar deden ze kaas, knoflook en basilicum op. Pizza was goedkoop eten. Ook de arme mensen konden het kopen. De bodem werd belegd met wat er maar in huis was. Lees er over op de website van Docukit....

    x
  • Plaatje Hoe is de pizza ontstaan?
    schooltv.nl
    Hoe is de pizza ontstaan?

    Pizza wordt over de hele wereld gegeten. Het gerecht wordt in de zeventiende eeuw bedacht door een pizzabakker in Napels, Italië. Eerst is de pizza alleen voor arme gezinnen, maar al snel wordt de pizza bij iedereen razend populair. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De regenboog
    schooltv.nl
    De regenboog

    Hoe onstaan die kleuren in de lucht? Denk je dat licht wit is? Fout! Zonlicht bestaat uit zeven verschillende kleuren, die je goed kunt zien in de regenboog. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe ontstaat een regenboog?
    schooltv.nl
    Hoe ontstaat een regenboog?

    De regenboog verschijnt als het tegelijkertijd regent en de zon schijnt, zodat het licht door de druppels wordt gebroken: zie daar, een regenboog met zeven kleuren. Bekijk de clipphanger op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Reggae
    hetklokhuis.nl
    Reggae

    Nienke gaat samen met Reggaeband de Rootsriders op zoek naar de wortels van de Reggae. Bob Marley maakte in de jaren zeventig deze Jamaicaanse muziek wereldberoemd. Wat was de achtergrond waarin deze typische muziek is ontstaan? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Rembrandt
    docukit.nl
    Rembrandt

    Rembrandt is één van de bekendste kunstenaars van de wereld. Hij leefde in de zeventiende eeuw, van 1606 tot 1669. Voluit heette hij Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Al jong wilde hij kunstschilder worden. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr....

    x
  • Plaatje Reptielen
    docukit.nl
    Reptielen

    Reptielen komen vooral voor in warme gebieden. Maar toch leven er in Nederland ook zeven soorten slangen en hagedissen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 180. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Republiek
    hetklokhuis.nl
    Republiek

    Nederland is een Koninkrijk, maar dat is niet altijd zo geweest. Vanaf 1588 is Nederland ruim twee eeuwen lang een Republiek. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Heel ongewoon in die tijd. Hoe is dit zo gekomen? Bart ontdekt dat de Oranjes ook toen al een belangrijke rol speelden. Een aflevering...

    x
  • Plaatje Rembrandt van Rijn
    artsalonholland.nl
    Rembrandt van Rijn

    Rembrandt van Rijn is een van de beroemdste Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw.Lees hier over zijn leven, zijn schilderstijl en zijn portretten. Je vindt hier ook een overzicht van zijn schilderijen.

    x
  • Plaatje Rembrandt van Rijn
    cultuurarchief.nl
    Rembrandt van Rijn

    Rembrandt wordt als de grootste meester van de Hollandse kunst in de zeventiende eeuw beschouwd.Lees hier interessante feiten over zijn leven en werk.

    x
  • Plaatje Rotterdam
    docukit.nl
    Rotterdam

    In Nederland is een stad die al meer dan zevenhonderd jaar oud is. Maar de meeste huizen zijn er niet ouder dan vijftig jaar. Er wonen zeshonderdduizend mensen. Die stad heet Rotterdam. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 014. Kijk in...

    x
  • Plaatje Slangenonderzoeker
    hetklokhuis.nl
    Slangenonderzoeker

    Freek Vonk is een echte slangenfreak: hij heeft maar liefst zeventig slangen! Mustafa vindt het reuze eng, maar hij helpt de slangenonderzoeker toch met het melken van slangengif. Freek laat zien wat hij met het gif doet: van veel slangengifsoorten worden medicijnen gemaakt. Bekijk deze aflevering van...

    x
  • Plaatje Lesbrief slavernij en slavenhandel
    immaterieelerfgoed.nl
    Lesbrief slavernij en slavenhandel

    In de zeventiende en achttiende eeuw vonden inwoners van de Nederlandse Republiek het normaal dat zij andere mensen tot slaaf konden maken. Tegenwoordig denken we daar heel anders over. Lees in deze lesbrief over de slavernij en slavenhandel.

    x
  • Plaatje Slavernij op Kaap de Goede Hoop
    schooltv.nl
    Slavernij op Kaap de Goede Hoop

    Onderweg naar het verre Oosten maakten de schepen van de VOC in de zeventiende eeuw tussenstops in Zuid-Afrika. Ze lieten er verversingsposten bouwen om de schepen te bevoorraden. Daar gebruikte de VOC slaven voor. Bekijk het filmpje van Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Weet je dit al over de struisvogel?
    natgeojunior.nl
    Weet je dit al over de struisvogel?

    Fladderen lukt ze niet, maar struisvogels kunnen razendsnel lopen: wel zeventig kilometer per uur! Kijk voor weetjes, feiten en filmpjes over struisvogels op de site van National Geographic Junior.

    x
  • Plaatje Langste treintunnel ter wereld
    jeugdjournaal.nl
    Langste treintunnel ter wereld

    Zeventien jaar is er geboord en gebouwd en aan de Gotthardtunnel in Zwitserland. Deze tunnel is met 57 kilometer de langste ter wereld. Bekijk het filmpje van het Jeugdjournaal.

    x
  • Plaatje De Tweede Wereldoorlog
    hetklokhuis.nl
    De Tweede Wereldoorlog

    De Tweede Wereldoorlog heeft in vele opzichten verwoestend werk gedaan. Zeventig jaar later is de Explosieven Opruimingsdienst nog steeds bezig om de resten van die oorlog op te ruimen. Met origineel archiefmateriaal legt Bart uit hoe ons land leed onder het geweld en hoe de oorlogsmunitie terecht is...

    x
  • Plaatje De Verlichting: Kennis is macht
    docukit.nl
    De Verlichting: Kennis is macht

    In Nederland mag je een eigen mening hebben. Dat is niet altijd zo geweest. In de zeventiende en achttiende eeuw hadden de Kerk en de koning veel macht. Veel mensen geloofden wat de koning en de Kerk zeiden. Een aantal mensen deed dat niet. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind...

    x
  • Plaatje De VOC
    docukit.nl
    De VOC

    Vind jij het leuk om iets te kopen en weer te verkopen? Met veel winst? Als je in de zeventiende eeuw leefde, zou je dan misschien handelaar geworden zijn. Samen met verschillende handelaars had je dan waarschijnlijk de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) opgericht. Lees er over op de website van...

    x
  • Plaatje VOC en WIC
    canonvannederland.nl
    VOC en WIC

    In de zeventiende eeuw groeit in Europa de behoefte aan luxeproducten van overzee: specerijen, suiker, koffie, thee en porselein. Handelaren verdringen zich om aan deze vraag te voldoen. Maar voor kleine ondernemingen zijn verre reizen naar Azië, Afrika of Amerika kostbaar en gevaarlijk. Nieuwe...

    x
  • Plaatje VOC en WIC
    hetklokhuis.nl
    VOC en WIC

    De VOC en de WIC waren grote bedrijven die in de zeventiende en achttiende eeuw met enorme schepen de hele wereld over gingen om veel geld te verdienen en oorlog te voeren. Ze kochten en verkochten luxe producten zoals specerijen, koffie en zijde. Ze kochten en verkochten ook honderdduizenden mensen...

    x
  • Plaatje Zeeaquarium verzorger
    hetklokhuis.nl
    Zeeaquarium verzorger

    Het Oceanium van Diergaarde Blijdorp heeft 27 aquariums, gevuld met in totaal zeven miljoen liter zeewater en bijna 200 soorten vissen. Hoe zorg je dat al die vissen gezond blijven en dat ze ook nog babyvisjes krijgen? Nienke loopt een dagje mee met de verzorgers. Ze maakt eten klaar voor de verschillende...

    x
  • Plaatje Ons zonnestelsel
    schooltv.nl
    Ons zonnestelsel

    Wij wonen op de planeet aarde. Maar er zijn nog zeven andere planeten in ons zonnestelsel. André Kuipers stelt ze aan je voor. Bekijk het filmpje van Ontdek de Ruimte op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Het zwembad
    docukit.nl
    Het zwembad

    In Nederland zijn zevenhonderd openbare zwembaden. Openbaar wil zeggen dat iedereen erin mag. Sommige zwembaden zijn buitenbaden. Ze zijn alleen in de zomer geopend. Er zijn ook veel binnenbaden. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 157....

    x